A escritora galega LEDICIA COSTAS resultou gañadora do premio máis importante da literatura infantil e xuvenil, otorgado polo Ministerio de Educación, Cultura e Deporte co libro :ESCARLATINA , A COCIÑEIRA DEFUNTA. O xurado premiou a súa obra por ser " extraordinaria, humorística e rompedora" e pola súa "habilidade para desmitificar o mundo da morte".Ledicia Costas (Vigo, 1979) debutou na novela con "Unha estrela no vento (1999); a que seguiron "O corazón de Xúpiter (2012,Premio Neira Vilas), "Recinto gris ( 2014) e Escarlatina, a cociñeira defunta (2014) esta última recoñecida co Premio Merlín de Literatura Infantil, o Premio Fervenzas Literarias, o Premio Xosé Neira Vilas da Asociación Galega de Editores.
O curso pasado Ledicia visitou a nosa Biblioteca e compartiu co alumnado de quinto unha charla sobre o seu libro, contounos anédoctas da súa vida, cantámoslle un rap composto por un alumno e probou o biscoito que fixeran no taller de cociña dunha das receitas do seu libro .Aproveitando a visita reuniuse cos compoñentes do Club de Lectura nunha distendida conversa en torno á lectura, os seus libros......
Como Román Casas quería ser un auténtico chef, pediulle aos seus pais un curso de cociña para o seu décimo aniversario, que coincide co Día de Defuntos, a festa dos mortos. E nese día tan especial recibiu un megasusto, un agasallo moi singular, un cadaleito acompañado dun sobre negro onde viñan as instrucións para activar a Escarlatina, unha cociñeira falecida no século XIX que nunca se separa de Lady Horreur, un arrepiante arañón con acento francés.
A bordo do mortobús, os tres novos amigos e mais o gato Dodoto viaxarán ao Inframundo, onde os defuntos viven baixo as ordes de Amanito, o tirano que goberna no Alén coa axuda dos funguiños: os seus terroríficos esbirros.Unha ducia de moi gorentosas e larpeiras receitas, as máis sabedeiras do mundo dos vivos e dos mortos, dan paso a cada un dos bocados desta historia de humor macabro que estimula o apetito do lector e a curiosidade polo mundo da cociña.
No hay comentarios:
Publicar un comentario